Foto: Reuters/Scanpix

Irākas policija publiskai apskatei izlikusi teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") transportlīdzekļus, kas bija pārbūvēti spridzinātājiem - pašnāvniekiem Mosulā. Automobiļi ir viscaur apdarīti ar metāla plāksnēm, un autovadītājam ir tikai maza stikla lūciņa, pa kuru raudzīties uz ceļu. Savukārt paši transportlīdzekļi bija piekrauti ar spridzekļiem.

Šos transportlīdzekļus Irākas policija savāca pēc teroristiskā grupējuma padzīšanas no Mosulas mēneša sākumā. Vairāki šie teroristu transportlīdzekļi bija nokrāsoti zilā krāsā, gluži kā Irākas policijas patruļmašīnas, lai tādējādi apmānītu pretinieku aviāciju.

Pārbūvēs nolūkiem teroristi izmantoja ne tikai kravas, bet arī vieglos pasažieru un apvidus automobiļus. Pēc publiskās izstādes Irākas policijas ģenerālmītnē šie transportlīdzekļi tiks iznīcināti.

Līdz ar Irākas otrās lielākas pilsētas Mosulas krišanu ir pielikts punkts 2016. gada oktobrī sāktajai ofensīvai, kas īpaši aktīva kļuva pēdējos mēnešos.

Pilsētā teju nav atrodamas celtnes, kas nebūtu cietušas kaujās. ANO aplēsusi, ka infrastruktūras atjaunošanai būs nepieciešams vismaz miljards ASV dolāru. Vairums pilsētas iemītnieku Mosulu jau iepriekš ir pametuši un dzīvo nometnēs citviet Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!