Foto: Publicitātes foto

Izsoļu nams "RM Sotheby's" piedāvās iegādāties "BMW Z8" rodsteru, kas savulaik piederējis kompānijas "Apple" vadītājam Stīvam Džobsam. Ekskluzīvo "BMW Z8" ar tikai 24 tūkstoš kilometru nobraukumu plāno realizēt par 300 līdz 400 tūkstošiem ASV dolāru (258 līdz 344 tūkstošiem eiro).

Džobss šo rodsteru iegādājās pēc kompānijas "Oracle" vadītāja Larija Elisona ieteikuma. Pēc viņa domām, šis BMW rodsters, tāpat kā "Apple" produkcija, ir simbols mūsdienu inženiertehnikai un ergonomikai.

Izsolē nonākušais "BMW Z8" ir ražots 2000. gada 1. aprīlī un Džobss to saņēma tā paša gada 6. oktobrī. Konkrētais automobilis ir 85. šī modeļa eksemplārs Ziemeļamerikas tirgum un 67. šī modeļa automobilis, kas tika piegādāts klientam.

Izsoles uzvarētājs līdz ar automobili iegūs sertifikātu, kas apliecina, ka šis "BMW Z8" savulaik piederējis Stīvam Džobsam. "Apple" kompānijas vadītājs šo spēkratu jau pēc trim gadiem, 2003. gadā, pārdeva tā pašreizējam īpašniekam.

"BMW Z8" tika ražots periodā no 1999. līdz 2003. gadam. Pavisam tika izgatavoti tikai 5703 šī modeļa eksemplāri. Automobilis aprīkots ar 400 ZS jaudīgu pieclitru V8 atmosfērisko benzīna dzinēju un sešpakāpju pārnesumkārbu no tā laika "BMW M5".

Lietoto automobiļu tirgū "BMW Z8" šobrīd maksā no 140 līdz 400 tūkstošiem eiro, liecina Eiropā lielākā transportlīdzekļu sludinājumu portāla "Mobile.de" datubāze. Jāatzīmē, ka vismaz viens "BMW Z8" eksemplārs ir arī Latvijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!