Foto: Publicitātes foto

Izsoļu nams "Silverstone Auctions" klasisko automobiļu veltītajā pasākumā "NEC Classic" piedāvās iegādāties limuzīnu, kas pēc Brunejas sultāna pasūtinājuma izgatavots uz pirmās paaudzes "Range Rover" apvidnieka bāzes. Pēc izsoles rīkotāju aplēsēm, šo 1994. gada spēkratu izdosies pārdot par 21 līdz 28 tūkstošiem eiro.

Pagarināto limuzīnu "Range Rover LSE Limousine" izstrādājusi kompānija "Townley Cross Country Vehicles Ltd.", par pamatu ņemot standarta "Range Rover" apvidnieku. Automobilis bija paredzēts sultāna jaunākajam brālim – princim Džefrijam. 90. gados šis projekts izmaksājis 135 tūkstošus sterliņu mārciņas, kas mūsdienu valūtas vērtībā būtu vairāk nekā 270 tūkstoš eiro.

Melnajam apvidus automobilim interjers ir pāršūts ar sarkanu ādu, bet dekoratīvajā apdarē ir izmantots grieķu riekstkoks. Interesanti, ka 2000. gada jūnijā Lielbritānijā ar šo "Range Rover" tika vests leģendārais bokseris Maiks Taisons pirms cīņas ar Lū Savarēzi – Taisons šajā cīņā uzvarēja ar tehnisko nokautu cīņas 38. sekundē. Vēlāk šis pagarinātais limuzīns nonāca pašreizējā īpašnieka rokās – kādam kolekcionāram no Dānijas.

Atgādinām, ka Brunejas sultāns ir kaislīgs automobilists un 2000. gadu sākumā viņa īpašumā bija 2789 transportlīdzekļu vienības, starp kurām bija arī, piemēram, deviņi "McLaren F1" superauto un četri "Bugatti EB110".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!