Foto: Iekšlietu ministrija

Ceturtdien, 23. februārī, Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) Rīgā izsolīs kādā krimināllietā Ludzā kā lietisko pierādījumu izņemtu apvidus automobili "BMW X6", kuram nav dokumentu un ir viltots (pārsists) šasijas numurs, tādēļ šo spēkratu transportlīdzekļu reģistrā iekļaut nebūs iespējams. Rezultātā šo "BMW X6" pircējs varēs izmantot tikai rezerves detaļām.

Ņemot vērā, ka izsoles rīkotājiem nav šī "BMW X6" transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentu, nav zināms, kura gada izlaiduma ir šis automobilis (šo pirmās paaudzes "BMW X6" ražoja no 2008. līdz 2014. gadam). Tomēr tam ir atslēgas un ir zināms, ka šis BMW ir aprīkots ar trīslitru dīzeļdzinēju.

NVA kā izsoles sākuma cenu šim "BMW X6" ir noteikusi astoņus tūkstošus eiro. Tādējādi tas ir vairāk nekā uz pusi lētāk nekā simtprocentīgi legāls "BMW X6", kas lietoto automobiļu tirgū maksā no 20 tūkstošiem eiro.

Spriežot pēc NVA sagatavotā izsoles apraksta, šim "BMW X6" bija valsts reģistrācijas numurzīme "KL-7284", bet šobrīd, kā liecina CSDD e-pakalpojumu publiskā datubāze, šī numurzīme ir reģistrēta kādam jaunam "Renault Kadjar" automobilim.

Portālam "Delfi" neizdevās precizēt, kādas lietas ietvaros automašīna policijā nonākusi, Valsts policija pagājušonedēļ tā arī nerada iespēju uz šo jautājumu atbildēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!