Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trešdien, 18. maijā, Biķernieku trasē, Rīgā, autožurnālistiem tika demonstrētas jaunākās paaudzes sportiskā un dinamiskā "Audi RS3" spējas. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji paši varēja novērtēt gan šī, gan arī citu sportisko "Audi" modeļu dinamiku: īpašai braukšanas pieredzei radīto modeļu "Audi RS4 Avant" un "RS6 Avant", kā arī pilnībā elektriskā "e-tron GT" iespējas. Automobiļi traucās pa sacensību trasi, demonstrēja spējas slaloma trasē un dragreisā.

""Audi RS" modeļu saime jau 28 gadus sniedz gandarījumu jaudu un dizainu mīlošiem braucējiem. Iespaidīga dinamika, laikam līdzi ejošās progresīvās tehnoloģijas un pat ar ķermeni sajūtamā automobiļa skaņa sniedz autovadītājam īpašas sajūtas – tās tiešām noteikti ir jāizbauda, lai pilnībā novērtēju "Audi" sportisko spēkratu pievienoto vērtību," saka "Audi" zīmola vadītājs Latvijā un Lietuvā Ilgvars Ļubka.

Pieredzējušu instruktoru komandas vadībā ikviens no pasākuma dalībniekiem varēja doties iespaidiem piesātinātā braucienā pa Biķernieku trasi, atklājot "Audi" sniegtās priekšrocības.

Latvijas pirmizrādi piedzīvoja jaunais "Audi RS3", kas izceļas ar labākajiem dinamikas parametriem savā klasē. Griezes momenta sadales sistēma un tikai "RS" versijai piemērotie braukšanas režīmi nodrošina braukšanas neparastās īpašības. Par jaudu rūpējas ļoti produktīvais piecu cilindru 294 kW (400 ZS) motors, bet 500 Nm griezes moments nodrošina vēl ātrāku atbildes reakciju uz akseleratora piespiešanu. No 0 līdz 100 km/h tas paātrinās tikai 3,8 sekundēs, un var sasniegt maksimālo ātrumu 290 km/h. "RS3" izceļas arī ar atlētiskas formas virsbūvi, "RS" izplūdes sistēmu un īpašu "RS Torque" režīmu, kas līdz pat 100% piedziņu novada uz auto aizmugurējo asi.

Trasē neaprakstāmas sajūtas braucējiem nodrošināja arī "Audi RS4", kas iemieso iespaidīgu jaudu apvienojumā ar praktiskām ikdienas īpašībām. Šim "Audi" modelim zem motora pārsega atrodas 2,9 l TFSI 331 kW (450 ZS) un 600 Nm motors, kas ļauj paātrināties līdz 100 km/h 4,1 sekundē.

Līdzās citiem sportiskajiem "Audi" modeļiem, sacensību trasi izbaudīja arī jaudīgais un veiklais universālis "RS6 Avant" ar 4,0 TFSI motoru, kas sasniedz 441 kW (600 ZS) un 800 Nm griezes momentu.

Savukārt elektromobiļus pasākumā godam pārstāvēja "Audi e-tron GT" – četrdurvju sportiskais "gran turismo" automobilis ar 440 kW (598 ZS) jaudu un ļoti aerodinamisko virsbūvi, kuras gaisa pretestības koeficients ir tikai 0,24.

"Audi" piedāvā ļoti plašu sportisku automobiļu sortimentu. Bez kompaktā "RS3", praktiskā un ātrā "RS4", "RS5", "RS6", "RS7", iespējams izvēlēties arī "RS Q3" un "RS Q8" vai superautomobili "R8". Ilgvars Ļubka akcentē, ka ikviens auto no "Audi" sportisko modeļu klāsta ir ātrs, vienlaikus komfortabls, drošs un ar lielisku ergonomiku, ko iemieso zīmola vērtības.

Unikālo pasākumu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem organizēja "Audi Latvija" ("Audi" importētājs Latvijā un Lietuvā "Moller Baltic Import") sadarbībā ar "Audi driving academy by Autojuta". Progresīvas dinamiskas autovadīšanas programma kopā ar profesionāļu komandu piedāvā iespēju ne vien izbaudīt iespaidīgos automobiļus un izjust neatkārtojamas emocijas, lielā ātrumā traucoties pa sacensību trasi, bet arī pilnveidot autovadīšanas iemaņas un uzzināt vairāk drošas braukšanas ieteikumu no profesionāliem instruktoriem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!