Foto: Publicitātes foto

Eiropas tūres ietvaros Latvijā uz trijām dienām bija ieradušies divi jaunās paaudzes "Volvo V60" automobiļi, kas bija pieejami apskatei tirdzniecības parkā "Alfa" un "Mūsa Motors Rīga" autosalonā, kur 12. martā tas tika prezentēts arī mediju pārstāvjiem. Tādējādi šo ir iespējams uzskatīt par "Volvo V60" jaunās paaudzes pirmizrādi Latvijā. Tikmēr modeļa tirdzniecība tiks uzsākta tikai gada vidū.

Jaunais "Volvo V60" ir būvēts uz "Volvo Cars SPA" (Scalable Product Architecture) platformas, kas līdz šim izmantota "XC60" un 90. sērijas modeļos. Jaunās paaudzes "V60" garumā ir paaudzies par 12,6 cm un sasniedz 4,76 metrus. Tā bagāžās nodalījuma tilpumu no standarta 529 litriem, nolokot pasažieru sēdekļus, iespējams palielināt līdz pat 1364 litriem.

Dzinēju gamma "V60" modeļus ļaus komplektēt ar "T5" un "T6" benzīna dzinējiem, kas attiecīgi nodrošinās 250 un 310 zirgspēku jaudu. Savukārt divas "plug-in" hibrīda sistēmas "Twin Engine AWD", kurās iekļauts 10,4 kilovatstundu litija jonu akumulators un 65 kW elektromotors, ļaus veikt līdz 45 km tikai ar elektrību vien un sasniegt vidējo degvielas patēriņu 2,1 – 2,2 litri uz 100 km, neskatoties uz 340 un 390 zirgspēku jaudu.

Dīzeļdzinēju cienītājiem tiks piedāvāti "D3" un "D4" dīzeļdzinēji ar 150 un 190 zirgspēku jaudu. Dīzeļdzinējus būs iespējams komplektēt ar sešu pārnesumu manuālo vai astoņu pārnesumu automātisko pārnesumkārbu, savukārt pārējiem dzinējiem būs pieejama tikai automātiskā pārnesumkārba. Visas automašīnas ar "T6" dzinēju un hibrīda sistēmu automātiski saņems visu riteņu piedziņu, taču to būs iespējams komplektēt arī ar jaudīgāko dīzeļdzinēju.

Līdzīgi kā citi uz SPA platformas būvētie "Volvo" modeļi, jaunais "V60" būs viens no drošākajiem automobiļiem, pateicoties, pēc jaunākajiem standartiem būvētajai, virsbūvei, kā arī neskaitāmām aktīvajām un pasīvajām drošības sistēmām. "City Safety" sistēma spēj atpazīt gājējus, velobraucējus un lielākus dzīvniekus, kā arī nobremzēt vai izmainīt kustības virzienu, lai tos pasargātu. Savukārt jaunākā "Oncoming Mitigation" sistēma spēj identificēt frontālās sadursmes briesmas un samazināt automašīnas ātrumu. Par kopējo drošību rūpējas arī tādi vadītāja asistenti kā joslas asistents, aklās zonas asistents, noturēšanās uz ceļa asistents un daudzi citi.

Jaunajā "Volvo V60" tiks uzstādītas arī jaunākās "Sensus" izklaides un informatīvās sistēmas, kas atbilst "Apple CarPlay" un "Android Auto" standartiem, un automašīnas lietotājiem nodrošina plašas sinhronizēšanas un informatīvās iespējas, kā arī lielisku skaņu, ko nodrošina divu leģendāru audio kompāniju "Harman Kardon" un "Bowers & Wilkins" piedāvātās audio sistēmas.

Jaunās paaudzes "Volvo V60" automobiļi pēc šīs īsās viesošanās Latviju sasniegs gada vidū. Jaunās paaudzes "Volvo V60" cena Latvijā būs, sākot no 40 000 eiro, un pirmie klienti savus jaunos "Volvo V60" saņems šī gada rudenī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!