Foto: Publicitātes foto

Valsts reģionālā autoceļa malā iepretim Kolkas luterāņu baznīcai par 204 269 eiro izveidots labiekārtots stāvlaukums, paredzot arī uzlādes staciju elektromobiļiem, liecina Dundagas novada pašvaldības informācija.

Lietošanai nodots labiekārtots stāvlaukums 36 automašīnām, tai skaitā divas stāvvietas cilvēkiem ar invaliditāti un divas stāvvietas elektromobiļiem ar uzlādes staciju divu elektromobiļu vienlaicīgai uzlādei, kas stāvlaukumos visā Ziemeļkurzemē ir reta tehnoloģiska inovācija.

Labiekārtotajā stāvlaukumā ir atsevišķas stāvvietas diviem lieliem autobusiem, nojume ar divām labiekārtotām tualetēm, tai skaitā, cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tāpat ir brīvi lietojama ūdens ņemšanas vieta, neliels bērnu rotaļlaukums, galdi, soli, atkritumu urnas, velosipēdu turētāji un citi praktiskas un estētiskas nozīmes labiekārtojuma elementi. Diennakts tumšajā laikā laukums tiek apgaismots.

Projektēšanas un būvdarbu laikā īpaša vērība pievērsta teritorijā atrodošos īpaši aizsargājamo biotopu – "Mežaino piejūras kāpu" un "Ar lakstaugiem klātu pelēko kāpu" saglabāšanai.

Stāvlaukuma būvdarbi tika sākti šovasar, un tos veica SIA "Pretpils" no Valdgales. Savukārt būvprojekta autors ir SIA "RI Pārvaldnieks" no Kandavas.

Kārtības un drošības uzturēšanai stāvlaukumā tiks veikta videonovērošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!