Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 14. septembrī, "Hanzas Peronā" plašākai publikai pirmoreiz Latvijā tika prezentēts jaunais "BMW i7" limuzīna elektroauto, kas pārsteidz ar luksusa segmenta komfortu un inovatīviem tehnoloģiskajiem risinājumiem.

"Dienu no dienas vērojam, ka elektromobilitāte Latvijā attīstās arvien straujākiem soļiem – par to liecina arī pieaugošā interese par BMW elektroauto modeļiem. Mēs ticam, ka tuvāko gadu laikā Latvijas sabiedrība arvien biežāk izvēlēsies elektroauto kā galveno pārvietošanās līdzekli, kā arī lauzīs sabiedrībā izplatītos priekšstatus par elektroauto lietošanu un praktiskumu. BMW 7. sērijas modelis pirmo reizi vēsturē pieejams pilnībā elektriskā režīmā un ir mērķtiecīgi radīts ilgtspējīgai luksus klases mobilitātei. "BMW i7" ir aprīkots ar inovatīvām tehnoloģijām, lai vadītājam un pasažieriem sniegtu iespējami labāko braukšanas komfortu, kā arī tā unikālie dizaina elementi priecēs patiesus auto entuziastus," stāsta Andris Ustups, BMW autosalona vadītājs.

"BMW i7 xDrive60" darbina divi elektromotori, kuru kopējā jauda ir 544 ZS (400 kW), un tas var lepoties ar virkni jauninājumu, tostarp piektās paaudzes "BMW eDrive" tehnoloģiju, kas palielina tā nobraukto attālumu līdz pat 625 kilometriem WLTP ciklā, 100 km/h ātrumu sasniedzot 4,7 sekundēs.

Domājot par vadītāja un pasažieru komfortu, jaunais automobilis ir aprīkots ar salīdzinoši mazāk slēdžiem, tos aizstājot ar skārienjūtīgām virsmām – "BMW Interaction Bar", kas stiepjas pāri priekšējam panelim un durvīm, un 12,3 collu informācijas ekrānu aiz stūres rata un 14,9 collu vadības ekrānu.

Arī salona aizmugurē sēdošie pasažieri var baudīt tehnoloģiju sniegtās iespējas, straumējot saturu uz 31,3 collu lielā, 8K izšķirtspējas skārienjutīgā "BMW Theatre Screen" ekrāna, kas iebūvēts virs priekšējiem sēdekļiem. Tāpat skārienjutīgā vadības sistēma ir saglabāta arī salona aizmugure, sniedzot pasažieriem iespēju pārvaldīt salona un ekrāna funkcijas 5,5 collu skārienjutīgajos vadības paneļos, kas iebūvēti pasažieru durvīs.

Viens no lielākajiem vizuālajiem jaunumiem "BMW i7" eksterjerā ir divstāvīgie lukturi, kas apvieno dienas gaismas lukturus, sānu lukturus, pagrieziena rādītājus, tuvās un tālās gaismas. Pēc izvēles pieejami L-formā izvietoti "BMW Swarovski" kristālu lukturi "Iconic Glow", kas katrs ir izgaismots ar LED gaismas diodēm un pilda sāna un dienas gaismas lukturu funkcijas. Priekšējās daļas izskatu izceļ arī BMW režģa kontūras apgaismojums. Kopā ar "BMW Iconic Glow" kristāla lukturiem tas veido vizuāli izteiksmīgu automobiļa atslēgšanas un aizslēgšanas gaismu motīvu.

Automobilis ir aprīkots ar visplašāko automatizēto braukšanas un automobiļa novietošanas sistēmu klāstu BMW vēsturē. Aktīvā kruīza kontrole ar "Stop&Go" funkciju kombinācijā ar joslu maiņas kontroles asistentu nodrošina drošu automatizētas braukšanas pieredzi. Automātiskais ātruma ierobežošanas palīgs, maršruta uzraudzības funkcija, luksoforu atpazīšanas funkcija un reāllaika navigācija ļauj automobiļa ātrumu un stūres kustības precīzi pielāgot konkrētajai situācijai. 2023. gada pavasarī būs pieejama arī tālvadības funkcija, kas ļaus novietot automobili ar viedtālruņa starpniecību, autovadītājam neatrodoties automobilī.

Jaunais automobilis būs apskatāms visas nedēļas garumā BMW salonā, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!