Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 13. novembrī, sporta kompleksā "333" pirmizrādi Baltijā piedzīvojis jaunais, pasaulē pārdotākais roadsters "Mazda MX-5", kas pēc savas debijas Latvijā tālāk ceļos uz Igauniju. Pilnvērtīgi jaunais auto Latvijā būs pieejams, sākot no nākamā gada februāra, taču pasūtīt to iespējams jau tagad.

Visiem pasākuma dalībniekiem bija iespēja pašiem pārliecināties par jaunā automobiļa braukšanas dinamiku un izbaudīt tā manevrētspēju, veicot izmēģinājuma braucienus sporta kompleksa trasē. Klātienē apskatīt un izmēģināt jauno automobili bija ieradušies gan interesenti, gan auto mediju pārstāvji.

"Liels prieks, ka tieši Latvija ir pirmā no Baltijas valstīm, kur ieradies jaunais "Mazda MX-5", kas ir ekskluzīvākais zīmola "Mazda" radītais auto modelis. Latvijā roadsters būs pieejams jau no nākamā gadā februāra, tāpēc šis pasākums bija lieliska iespēja automašīnu izmēģināt vēl pirms tam. Tieši šī roadstera veiksme pēdējo 25 gadu laikā ir ļāvusi tam kļūt par pasaulē pārdotāko divvietīgo sporta automobili, tāpēc ceram, ka arī Latvijā jaunais, ceturtās paaudzes "Mazda MX-5" kļūs par pieprasītu un iecienītu auto modeli," teica Jana Garanča, "Inchcape Motors Latvia" mārketinga vadītāja.

Šī ir pirmā "Mazda MX-5" ar "Skyactiv" tehnoloģiju – daudz vieglāka un elegantāka nekā iepriekšējās paaudzes modelis, ar daudz izturīgāku virsbūvi un līdz šim zemāko gravitācijas centru, kas nozīmē, ka braukšanas kvalitāte ir tik augsta kā vēl nekad.

Jaunajai "Mazda MX-5" ir pieejams 1,5 un divu litru "Skyactiv-G" saimes benzīna motori, kas sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai automātisko transmisiju. Arī jaunais "Mazda MX-5" ir ar aizmugurējo riteņu piedziņu.

"Mazda MX-5" ir aprīkots ar tādām autovadītājam noderīgām palīgsistēmām kā aklās zonas uzraudzības sistēmu (BSM), aizmugurējo sānu zonu uzraudzības sistēmu (RCTA), kā arī tālo gaismu palīgsistēmu (HBC). Savukārt automobilī iestrādātās kameras uztver nejaušu automobiļa novirzīšanos no braukšanas joslas, brīdinot autovadītāju ar skaņas signālu un vizuālu brīdinājumu.

Jaunā "Mazda MX-5" cena Latvijā ir no 26 800 eiro (ieskaitot PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!