Foto: DELFI

Piektdien, 22. martā, "Mazda" "pop-up" veikalā tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" notika jaunās paaudzes "Mazda3" hečbeka prezentācija.

Jaunā "Mazda3" izstrādāta, izmantojot autoražotāja "Skyactiv" saimes jaunākās tehnoloģijas. Lai samazinātu trokšņu un vibrāciju līmeni salonā, "Mazda3" modelim ir īsāks balstiekārtas vertikālais gājiens, bet griestos un uz grīdas izmantots papildu vibroizolācijas materiāls.

"Mazda3" piedāvājumā sākotnēji ir pieejams 122 zirgspēku jaudīgs divlitru benzīna dzinējs "Skyactiv-G". Īpašs jauninājums ir "Skyactiv-X" benzīna motors ar 181 ZS, kas darbojas pēc dīzeļdzinēju (kompresijas) principa. Dzinēji būs sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai tāda paša pārnesumu skaita automātisko transmisiju.

Vēl jaunā "Mazda3" iegūs pilnpiedziņas sistēmu "i-Activ AWD". Iepriekš pilnpiedziņa "Mazda3" modelim bija pieejama tikai Japānas tirgū. Pilnpiedziņas sistēma tiks aktivizēta, caur viskosajūgu vilkmei pieslēdzot aizmugurējo riteņu asi. Turklāt "G-Vectoring Control Plus" sistēma rūpēsies par vilkmes sadalījumu starp riteņiem atkarībā no stūresrata pagriešanas leņķa.

"Mazda3" piecdurvju hečbeka cena Latvijā ir no 21 590 eiro. Bagātīgajā "Luxury" komplektācijā tas maksās jau nepilnus 28 tūkstošus eiro. Savukārt "Mazda3" sedans Latvijas tirgū ir gaidāms vēlāk šī gada laikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!