Foto: Publicitātes foto

Otrdien Arhitektūras un mediju centrā "H2O 6" ar muzikālo un vizuālo priekšnesumu Latvijas auto publikai pirmo reizi klātienē tika prezentēts jaunais "premium" klases "Volkswagen Amarok". Tas ir vienīgais pikaps šajā segmentā ar trīs litru jaunākās paaudzes V6 turbo dīzeļdegvielas dzinēju ar 224 ZS jaudu.

"Jaunais "Amarok" ir simtprocentīgs "premium" klases auto un simtprocentīgs pikaps. Tam ir ne tikai modernākais EU6 standartam atbilstošs V6 turbodzinējs, bet arī 550 Nm griezes moments, kas ir pieejams augstākajā jaudas versijā, un kas ir unikāls rādītājs šajā segmentā," savā uzrunā atklāja VW komerctransporta zīmola vadītājs Baltijas valstīs Māris Zoltners.

"Runājot par dizainu – "Amarok" jaunajai versijai redzam daudz vairāk horizontālu līniju, daudz vairāk hroma. Savukārt salona dizains ir ļoti konkrēts – klasiski moderns," turpina Zoltners.

"Mēs ļoti lepojamies ar elektriskajiem 14 virzienos regulējamiem "ergoComfort" priekšējiem sēdekļiem, kurus ir apstiprinājis Vācijas ortopēdijas institūts. Braukšanas komfortu nodrošina arī elektromehāniskais stūres pastiprinātājs, kas atšķirībā no hidrauliskā pastiprinātāja, braucot pa nelīdzenu ceļu, saglabās vieglu vadāmību bez sitieniem pa stūri, taču, braucot pa pilsētu, ļaus vieglāk griezt stūri," rezumē VW komerctransporta zīmola vadītājs Baltijas valstīs.

Pasākuma laikā tuvākai apskatei tika piedāvāts iepazīties ar diviem "Amarok Highline" modeļu versijas automobiļiem, kurus gan no ārpuses, gan no iekšpuses vētīja vairāki simti sanākušo auto ekspertu – dīleri, korporatīvie klienti un mediju pārstāvji.

"Amarok Highline" modeļa versija būs pieejama ar sešu cilindru dzinēju un jaudu 224 ZS kombinācijā ar astoņpakāpju automātisko transmisiju un "4Motion" pastāvīgo visu riteņu piedziņu. Šis pikaps nodrošina maksimālo ātrumu 193 km/h un paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h vien 7,9 sekundēs. "Amarok" ir vienīgais pikaps B segmentā, kas aprīkots ar V6 dzinēju.

Braukšanu ar "Amarok" vieglāku padara arī "Park Pilot" parkošanās palīgsistēma, kurā ietilpst arī atpakaļskata kamera. Turklāt "Amarok Aventura" versijā ir aprīkots ar "premium" klases 3D krāsu ekrānu, kas novietots starp klasiski apaļajiem mērinstrumentiem, kā arī mobilajiem tiešsaistes pakalpojumiem un "App Connect" sistēmu.

"Amarok Highline" un īpašo modeli "Amarok Aventura" ar 1V6 dzinēju var pasūtīt jau šobrīd. Taču versijas "Comfortline" ,"Trendline" un Amarok speciālā versija "Canyon" tirdzniecībā tiks laistas 2017. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!