Foto: twitter.com/IngaSnore

"Šādu Latvijas numura zīmi ar Krievijas karogu pa vidu vēl nebiju redzējusi," tviterī raksta Inga Šņore, publicējot arī fotogrāfiju, kur šāds izpildījums redzams uz "Audi Q7" apvidus automobiļa ar numurzīmi "RUS 001".

Pārliecinoties CSDD e-pakalpojumu interneta mājaslapā, patiešām eksistē individualizētā Latvijas transportlīdzekļa numurzīme "RUS 001", kas reģistrēta "Audi Q7" apvidus automobilim ar dīzeļdzinēju.

Saprotams, ka nevienai no Latvijas numurzīmēm nav un nevar būt paredzēts Krievijas (vai kādas citas valsts) karoga atveids uz tās. To, visticamāk, uzlīmējis pats automobiļa saimnieks vai kāds "ielu mākslinieks".

Jāatzīmē, ka šī nav vienīgā individualizētā numurzīme, kas, visticamāk, glorificē Krieviju vai Padomju Savienību, piemēram, numurzīmes "MOCKBA" (savulaik uz "VW Touareg"), "CCCP" (uz "Mercedes-Benz" S-klases) u.tml.

Individuālās izvēles numurzīme kopš t.s. treknajiem gadiem maksā 2500 latu jeb šobrīd 3648 eiro. Kā liecina informācija CSDD mājaslapā, izvēloties šādu numurzīmi, "simbolu kombinācijā nedrīkst būt latviešu valodas normatīvajām prasībām neatbilstošs burtu salikums, un simbolu kombinācija nedrīkst veidot nepieklājīgus un rupjus vārdus, kā arī iestāžu nosaukumus gan latviešu, gan citā valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!