Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 14. augustā, konkurss "Latvijas Gada auto 2022" ar jaunākajiem auto modeļiem devās šī gada pirmajā testa braucienā no Rīgas uz Jaunmoku pili.

Konkurss "Latvijas Gada auto" jau otro gadu notiek epidemioloģisko ierobežojumu laikā, līdz ar to ir samazināts arī žūrijas biedru skaits līdz 13. Auto tirgotāji jaunākos auto modeļus konkursam drīkst pieteikt līdz pat 4. novembrim, bet šobrīd jau ir saņemti 16 pieteikumi, no kuriem seši ir elektroauto.

Šobrīd konkursam "Latvijas Gada auto 2022" ir pieteikts "Škoda Enyaq iV", "Škoda Kodiaq", "Mercedes-Benz EQV", "Audi Q4 e-tron", "Volkswagen ID.4", "VW Arteon Shooting Break", "Jeep Gladiator", "Fiat 500e", "Nissan Qashqai", "Cupra Formentor", "Renault Arkana E-Tech Hybrid", "BMW iX3", piecdurvju "Mini Cooper", "Opel Mokka", "Peugeot 508 PSE" un "Peugeot 3008 Hybrid4".

Plašāka publika konkursa jaunos automobiļus klātienē varēs aplūkot 4. septembrī, kad tirdzniecības centra "Mols" āra autostāvvieta notiks pasākums "Latvijas Gada auto Molā" ar drošas braukšanas semināriem un moto frīstailu ar muzikālo priekšnesumu pulksten 13.00 un 14.15. Pasākumu apmeklēt drīkstēs visas personas ar derīgu ES Covid-19 digitālo sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

"Latvijas Gada auto 2022" galvenā titula un atsevišķo nomināciju uzvarētāji tiks paziņoti decembrī.

Konkurss "Latvijas Gada auto" ir tikai pašu jaunāko automobiļu konkurss, kas Latvijā notiek kopš 1998. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!