Foto: Publicitātes foto

Vērīgāki parka apmeklētāji un arī SIA "Rīgas meži" novēro, ka "Mežaparkā" mežā izbraukātās velo takas kļūst par problēmu.

"Rīgas meži" aicina velo entuziastus būt saprotošiem un nebraukt pa "Mežaparka" meža takām, jo jau esošajā situācijā ir radīti nopietni postījumi meža zemsedzei koku saknēm, tādējādi kaitējot arī tur apkārt augošajiem kokiem.

"Mežaparks" ir lielākais meža parks Latvijā. Tam ir liela kultūrvēsturiskā un arī dabas vērtība. Tas ir valsts nozīmēs arhitektūras piemineklis, un Mežaparka teritorija ir Eiropas Savienības aizsargājams biotops.

Mūsu visu uzdevums ir rūpēties, lai "Mežaparka" priežu mežs un Piejūras kāpas, kas ir parka lielākās dabas vērtības, tiktu saglabātas skaistas un veselīgas. Jāsaprot, ka, turpinot intensīvi izmantot šos iebrauktos meža celiņus, nākotnē tie kļūs nepiemēroti pat arī pašiem riteņbraucējiem, jo kā to arī tagad var novērot daudzās vietās, kur zemsedzes postījumi ir vislielākie, stingrais segums pārvēršas smiltīs, kurās vairs nekas neaugs un neveidos zemes stingro struktūru.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!