Foto: Publicitātes foto

Latvijas automašīnu transporta kompānija "Kurbads" pēc nedēļu ilga ceļa cauri Eiropai ir nokrāvusi sešas "Gumball 3000" rallija automašīnas Mikonas salā Grieķijā, kur jau piektdien, 7. jūnijā, tiks dots starts ekskluzīvo automašīnu braucienam.

Autovedējam tika uzticētas šādi spēkrati – "Mercedes-Benz SL65 AMG", "Porsche 911 Targa" un "Porsche 911" automašīnas, kas būs dalībnieku pulkā, kā arī "Dodge Challenger SRT8", "Lexus LX" un "Mercedes-Benz ML" automobiļi, kas kalpos kā apkalpojošās mašīnas.

"Kurbads" autovadītājs Kaspars Purvēns atzīst, ka "šis bija ļoti interesants un sarežģīts maršruts, jo veda cauri vairākām klimata joslām, pa dažādiem ceļiem un stāviem serpentīniem. Visa brauciena laikā pieturvietās bija liela interese no vietējiem iedzīvotājiem par uzkrautajām automašīnām. Neierasts pasūtījums, jo Grieķija, tai skaitā Grieķijas mazās salas, parasti nav mūsu galamērķis".

Kaspara ceļš no Rīgas veda cauri deviņām valstīm – Latvijai, Lietuvai, Polijai, Čehijai, Slovākijai, Ungārijai, Rumānijai un Bulgārijai līdz Atēnām Grieķijā, kur ar prāmi tika veikts atlikušais posms līdz salai.

"Gumball 3000" ir ikgadējs 3000 jūdžu (4828 km) garš ekskluzīvo automašīnu un slavenību rallijs, kas vairākkārt ir paviesojies arī Latvijā. Rallijs ir vairāk kā ceļojums, nevis sacensības, ved cauri vairākām valstīm un kontinentiem, dalībniekiem braucot pa koplietošanas ceļiem. 7. jūnijā pasākums sāksies Mikonas salā Grieķijā, tālāk gar Vidusjūras piekrasti vedīs cauri Albānijai, Melnkalnei, Horvātijai, Itālijai, Francijai, Spānijai, lai noslēgtos Ibizas salā nedēļu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!