Foto: Klasykagatunku.pl

Tirdzniecībā Polijā nonācis 1992. gada BMW 7. sērijas limuzīns ideālā stāvoklī un ar tikai 776 kilometru nobraukumu. Vairāk nekā 20 gadus šis luksusa sedans nostāvēja BMW izplatītāja noliktavā Vācijā, jo klients savulaik šo auto pasūtināja, bet līdz tā saņemšanai nomira.

1992. gadā šo "BMW 740i" (E32 – rūpnīcas indekss) jaunu iegādājās klients no Lielbritānijas. Iegādes līgums tika noslēgts, bet līdz automobiļa saņemšanai no rūpnīcas pircējs nomira. BMW dīlercentrs Vācijā šo automobili glabāja 23 gadus, gaidot, kad mantinieki pieteiks savas tiesības uz spēkratu, tomēr tas tā arī nenotika.

2015. gadā šo vēl ne reizi nelietoto BMW limuzīnu iegādājās nu jau esošais tā īpašnieks. Tomēr arī tas šo piecu gadu laikā ar to nobrauca tikai 776 kilometrus un ir saglabājis limuzīnu jauna automobiļa stāvoklī.

Šis "BMW 740i" līdz mūsdienām ir saglabājies lieliskā stāvoklī – tam nav nedz rūsas, nedz arī saplaisājis dekoratīvās koka apdares lakojums. Tāpat automobilis joprojām ir aprīkots ar oriģinālajām "Pirelli" riepām, ar kurām tas noripoja no rūpnīcas konveijera. Turklāt šim limuzīnam nav ādas salona – to klients bija izvēlējies ar zila auduma salona apdari.

"BMW 740i" ir aprīkots ar četrlitru V8 benzīna dzinēju, kas attīsta 286 zirgspēku jaudu un kas ir sajūgts ar piecpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šīs paaudzes BMW 7. sēriju ražoja no 1986. līdz 1994. gadam.

Par praktiski nelietoto 1992. gada "BMW 740i" pašreizējais īpašnieks cer iegūt 45 tūkstošus eiro, pagaidām, dienu pirms izsoles beigām, augstākā nosolītā likme ir 7805 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!