Foto: Publicitātes foto

Francijas rietumos kādā šķūnītī atrasta klasisko automobiļu kolekcija, kurā ir vairāk nekā simts eksemplāru ar kopējo vērtību vairāk nekā 12 miljoni eiro. Automobiļi atrasti pamestā fermā, kas piederēja magnātam Rodžeram Beilonam. Klasiskos automobiļus apsekojis un novērtējis izsoļu nams "Artcurial Motorcars".

Rodžers Beilons, kurš savulaik bija liels transporta jomas uzņēmējs, šo kolekciju vācis aptuveni divdesmit gadu – no pagājušā gadsimta 50. līdz 70. gadiem. Kad viņa uzņēmums piedzīvoja finansiālās grūtības, 50 spēkratus nācās pārdot. Pēc 40 gadiem atrastajā kolekcijā joprojām restaurējami ir tikai 60 automobiļi, bet pārējie 40 sava bēdīgā stāvokļa dēļ vairs nav vērtīgi.

Vērienīgo automobiļu kolekciju mantojuši Beilona mazbērni, kuru vectētiņš miris pirms 10 gadiem, bet viņa dēls – pirms gada. Mazbērni nezināja šīs kolekcijas vērtību, tādēļ vērsās pie "Artcurial Motorcars" speciālistiem. Vai mazbērni zinājuši par fermas atrašanās vietu, šobrīd netiek precizēts. Savukārt izsoļu nama pārstāvji paziņojuši, ka, ieraugot šos automobiļus, emocijas bijušas kā atrodot dārglietu lādi.

Pamestajā kolekcijā ir dažādu marku automobiļu, tostarp "Auto Union" kabriolets, dažādi sportiskie "Maserati", "Ferrari" un "Talbot". Visvērtīgākais ir 1961. gada "Ferrari 250 GT SWB California Spider" – pēc izsoļu nama aplēsēm, tā vērtība ir vismaz 12 miljoni eiro. Kolekcijas kopējā vērtība pagaidām nav precizēta.

Beilona auto kolekcija tiks izsolīta Parīzē 2015. gada 6. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!