Foto: DELFI.lt

Covid-19 pandēmijas dēļ tukšais un klusais Viļņas lidostas skrejceļš kļuvis par kinomīļu satikšanās vietu – 29. aprīļa vakarā uz lidostas skrejceļa tika rīkots kinoseanss, kuru varēja skatīties, sēžot savā automobilī.

"Mēs vienmēr meklējam jaunas un unikālas vietas iespaidu gūšanai. Par lidostu sapņojām jau sen, bet iespēja radās tikai tagad, kad aviācija ir apturēta," aģentūrai BNS skaidrojis kinofestivāla "Kino pavasaris" un auto-kino organizators Aļģirts Ramaška.

Tāpat viņš norādījis, ka "lidosta ir vieta, kur cilvēki ierodas piedzīvojumu alkās un sajūt uztraukumu, gluži kā pirms ceļojuma. Mēs arī aicinām ļaudis uz sava veida ceļojumu – apmeklēt kino drošā veidā mūsdienu apstākļos".

Pirmajā brīvdabas kino seansā Viļņas lidostā tika demonstrēta ar Oskaru apbalvotā dienvidkorejiešu filma "Parazīti", kas tika demonstrēta uz piecstāvu ēkas izmēra ekrāna. Pirmo seansu apmeklēja vairāki simti lūgto viesu, bet jau no ceturtdienas biļetes uz brīvdabas kino Viļņas lidostā varēja iegādāties ikviens interesents.

Lai arī aviācija šobrīd ir apturēta, panākt atļauju kino demonstrācijai Viļņas lidostā nav bijis viegli. Kā norāda Ramaška, tam bija juridiski jāizmaina lidostas robežas, jāiegūst atļauja, jārezervē FM radio frekvence, lai kino skatītāji varētu dzirdēt skaņu savos automobiļos. Tāpat Ramaška izskata iespējas rīkot brīvdabas kino seansus arī citās Lietuvas lidostās.

Lietuvas valdība plāno atjaunot lidojumus 10. maijā. Kamēr lidosta savu darbību neatjaunos pilnībā, tikmēr brīvdabas kino seansi tiks turpināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!