Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz bargo salu, pirmdien, 18. janvārī, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Valsts policiju organizēja transportlīdzekļu tehniskās apskates reidu uz autoceļiem Dubultos un Spuņciemā.

Pavisam tika pārbaudīti 272 automobiļi, no kuriem septiņiem tika anulēta tehniskā apskate, bet četru automobiļiem riepas bijušas tik kritiskā stāvoklī, ka tika noņemtas arī transportlīdzekļa reģistrācijas numurzīmes, kuras varēs atgūt, tikai atkārtoti izejot tehnisko apskati kādā no CSDD stacijām.

Interesanti, ka četri visbīstamākie šajā pārbaudē Jūrmalā apturētie automobiļi nebija tie lētākie, lai uzskatītu, ka cilvēkam nav naudas ne spēkratam, ne tā riepām. Pilnīgi gludas riepas bijušas kādam "Mercedes-Benz CLS" automobilim, kā protektors bijis tikai 0,09 milimetri obligāto vismaz četru milimetru vietā. Tāpat no numurzīmēm šķīrās samērā jauna "VW Tiguan" apvidnieka saimnieks, kā arī divi BMW 5. sērijas automobiļi.

CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz autoceļiem būs arī turpmāk.

Atgādinām, ka periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!