Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu uzņēmums "Curated", kas specializējas ekskluzīvu automobiļu tirdzniecībā, pārdošanā izlicis vienu no deviņiem vispār saražotajiem "Cizeta V16T" superauto, kas pirms tam piederējis Brunejas sultānam Hassanalam Bolkiaham. Lai arī unikālais automobilis ASV nonāca vēl jūlijā, līdz šim tā cena netika atklāta. Šobrīd kļuvis zināms, ka par šo 1993. gada ekskluzīvo superauto pārdevējs vēlas 750 tūkstošus ASV dolāru (630 tūkstoši eiro).

Unikālais "Cizeta V16T", kuru neparasto lukturu dēļ auto entuziasti dēvē vienkārši par "daudzacaino", ir izgatavots 1993. gadā. Starp projekta autoriem ir arī viens bijušais "Lamborghini" inženieris. Gadā tika plānots izgatavot 40 tamlīdzīgu superauto, tomēr beigās tādi tika izgatavoti tikai 14. Zilā krāsā šis modelis ir vienā eksemplārā visā pasaulē, un tieši šo modifikāciju savulaik izvēlējās Brunejas sultāns.

Ekskluzīvais superauto ir aprīkots ar 16 cilindru motoru, kas attīsta 540 zirgspēku jaudu un 542 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. "Cizeta V16T" maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 328 km/h. Jauns šāds auto maksāja 650 tūkstošus ASV dolāru, kas mūsdienu valūtas vērtībā, ņemot vērā inflāciju, būtu 1,2 miljoni ASV dolāru.

Brunejas sultāna "V16T" eksemplārs praktiski nav lietots – to ražotājs izmantoja eksponēšanai dažādās autoizstādēs, tostarp 1993. gada Ženēvas starptautiskajā autošovā. Šobrīd gandrīz 30 gadus vecā superauto nobraukums ir vien 981 kilometrs. Līdz šī gada vasarai šis auto atradās Singapūrā, bet pēc tam to pārpirka amerikāņu uzņēmums "Curated" un nogādāja Floridā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!