Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecībā Latvijā nonācis 1999. gada "Mercedes-Benz SLK", kā virsbūves paneļi pārveidoti pēc līdzības ar 60. gadu "GAZ 21 Volga". Automobilis ir oficiāli reģistrēts CSDD un tam ir derīga tehniskā apskate. Projekta autors par šo spēkratu prasa 37 tūkstošus eiro, liecina sludinājums portālā "ss.lv".

Šo spēkratu varēja klātienē aplūkot aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā izstādē "Auto 2018" Ķīpsalā, kur tas ieguva arī "Best Extraordinary Car" balvu kā ekstraordinārākais spēkrats "Auto Exotica Awards 2018" žūrijas vērtējumā.

Šo unikālo automobili radījis metālmākslinieks Normunds Bērziņš no "Metal Artel Design" uzņēmuma. Par pamatu projektam ir izmantots 1999. gada "Mercedes-Benz SLK" ar 193 zirgspēku jaudīgu 2,3 litru kompresormotoru. Salīdzinājumam – standartā šādu parametru "Mercedes" maksā no trim līdz 10 tūkstošiem eiro.

Lai šādu pārbūves projektu varētu piereģistrēt CSDD un oficiāli piedalīties koplietošanas satiksmē (veiksmīgi iziet tehnisko apskati), bija nepieciešams saglabāt bāzes modeļa oriģinālos gabarītus un tehniskos mezglus. Tādēļ no "GAZ 21 Volga" šeit ir pielāgoti virsbūves priekšdaļas paneļi un daļēji virsbūves aizmugurējā daļa.

Bērziņš šo projektu īstenojis vairāku gadu garumā, jo pie tā strādājis no pamatdarba brīvajā laikā. Vairāk par metālmākslinieku Normundu Bērziņu un viņa automobiļu pārbūves projektiem var lasīt žurnāla "9 vīri" aprīļa numurā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!