Foto: Publicitātes foto

2016. gads ir atnācis ar īpašu prieka vēsti nevalstiskajām organizācijām, jo ātrums, ar kādu pēc LAMB izteiktās kritikas par sniega pārpilnām autostāvvietām Rīgā, tās tika attīrītas, ir pielīdzināms Latvijas rekordam.

Jau nākamā naktī pēc LAMB publikācijas, kurā tika pausts autovadītāju sašutums par netīrītajām autostāvvietām un auto novietošanas grūtībām vismaz Rīgas centrālajā daļā, pašvaldības atbildīgie dienesti ar patiesu degsmi ķērās pie darba.

Un, lūk, šobrīd jau gandrīz visas autostāvvietas ielu malās ir izmantojamas, to pamatfunkcijai. Laikam jau pilsētas tēvi saprata, ka netīrās stāvvietas ne tikai rada sarežģījumus autovadītājiem, bet arī stipri bremzē pilsētas ieņēmumus no maksas par stāvvietu izmantošanu.

Tomēr, kas palicis aizvadītajā gadā, lai tur arī paliek, jauns gads nāk ar jauniem, iepriecinošiem vēstījumiem gan autovadītājiem, gan sabiedrībai kopumā – LAMB cer, ka turpmāk nevalstisko organizāciju izteiktās bažas gan par ceļu satiksmi un infrastruktūru, gan citiem iedzīvotājus satraucošiem jautājumiem tiks ņemti vērā nekavējoties.

Turpinot šo pozitīvo janvāra sākuma vērtējumu, LAMB aicina pēc iespējas ātrāk salabot brauktuvi 11. novembra krastmalā starp Akmens tiltu un 13. janvāra ielu. Šobrīd nestrādājošais luksofors vietā, kur automašīnas pēc nobraukšanas no Akmens tilta apgriežas braukšanai pretējā virzienā, rada sarežģījumus un apdraud satiksmes drošību, it īpaši apgrūtinot manevru tiem autovadītājiem, kuriem pēc apgriešanās strauji ir jānokļūst labajā ielas pusē, lai nogrieztos uz Vecrīgu.

Arī tuvāk 13. janvāra ielai esošā būvbedre, lai arī ir ieskauta ar sētu, tomēr stipri samazina ielas platumu un tādējādi var izraisīt satiksmes negadījumu, tādēļ darbi ir jāpabeidz pēc iespējas ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!