Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecībā Krievijā nonācis "VAZ-2121" jeb "Ņiva" apvidnieks ideālā stāvoklī un praktiski bez nobraukuma – 1977. gada automobilim ir tikai piecu kilometru nobraukums, jo tas visā savā 43 gadu mūžā tikai vienu reizi tika pārdzīts no vienas garāžas uz otru. Par šo pirmā ražošanas gada "Ņivu" īpašnieks vēlas trīs miljonus rubļu jeb 34 tūkstošus eiro.

Automobiļa īpašnieks sludinājumā šo tikai piecus kilometrus nobraukušo 43 gadus veco "Ņivu" novērtējis kā ideālu – tai kā jauna esot gan virsbūve, gan salons, gan arī tehnika. Tas redzams arī fotogrāfijās. Konkrētais automobilis ir citrona dzeltenā rūpnīcas krāsā, bet dermantīna salons ir kontrastējošajā melnajā krāsā.

1977. gada "VAZ-2121" aprīkots ar 75 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru karburatora motoru, kas sajūgts ar četrpakāpju manuālo transmisiju. Automobiļa komplektācijā ir arī oriģinālais rezerves ritenis.

34 tūkstošus eiro vērtā "Ņiva" – par šādu naudu var nopirkt piecus jaunus "Lada 4x4" spēkratus – ir viens no pirmajiem šī modeļa eksemplāriem, jo "VAZ-2121" ražošanā nonāca 1977. gada 5. aprīlī. Sākotnēji tā izlaide bija 25 tūkstoš vienību gadā. Automobilis joprojām bez būtiskām izmaiņām tiek ražots (no 2006. gada tas pazīstams kā "Lada 4x4"), un tā izlaide 2013. gadā sasniedza divu miljonu atzīmi.

"AvtoVAZ" sola līdzšinējo "Lada 4x4" ražot līdz 2021. gadam, pēc kā to nomainīs jaunas paaudzes modelis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!