Foto: F64
Trešdienas rītā, 20. maijā, no pulksten astoņiem, pie Rīgas Rātsnama pulcējās elektrotransportlīdzekļu īpašnieki ar saviem braucamajiem, lai pulksten deviņos startētu uz Jelgavu, kur notiks Latvijas pirmais elektrotransportlīdzekļu salidojums.

Elektrotransportlīdzekļu braucienā piedalījās vairāk nekā desmit spēkratu (piemēram, "BMW i3", "VW e-up!", "Tesla Model S", "Nissan e-NV200" u.c.) no dažādām Latvijas pilsētām.

Salidojumu organizē biedrība "Zemgales reģionālās enerģētikas aģentūra" un biedrība "Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība", Eiropas Komisijas programmas "Inteliģenta Enerģija Eiropai" projekta "Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības stratēģijas" ietvaros.

Atgādinām, ka Ministru kabinets apstiprinājis dokumentu "Elektromobilitātes rīcības plāns 2014.-2016.gadam", uzdodot CSDD veikt elektromobilitātes vadības un koordinācijas institūcijas funkcijas jeb būt šī plāna praktiskās daļas ieviesējai Latvijā.

Šie valdības uzdevumi sevī ietver virkni lietu, tajā skaitā – dažādu pasākumu organizēšanu un sabiedrības informēšanu par elektromobilitāti un tās priekšrocībām, kā arī uzlādes staciju tīkla izveidošanu uz valsts galvenajiem autoceļiem; uzlādes staciju vienota sistēmnodrošinājuma izveidi, elektromobilitātes jomas pārraudzību un pārvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!