Foto: Reuters/Scanpix/LETA / Publicitātes foto / Delfi kolāža

Kulta kinofilmas "Ātrs un bez žēlastības" ("Fast & Furious") zvaigznes Pola Vokera klasisko "BMW M3" (E30) iespējams iegādāties par 150 tūkstošiem ASV dolāru. 29 gadus vecajam automobilim ir tikai 21 tūkstoša kilometru nobraukums.

Polam Vokeram piederējušais 1991. gada "BMW M3" ir ideālā stāvoklī – automobilim ir oriģinālais virsbūves krāsojums, krēmkrāsas ādas sēdekļi nav pāršūti, bet plastmasas detaļas nav sašvīkātas. Atšķirībā no oriģināla pašreizējais īpašnieks automobilim uzstādījis jaunus riteņu diskus no "M3 Sport Evolution" modifikācijas.

ASV tirgum "BMW M3" tika aprīkots ar 194 zirgspēku jaudīgu 2,3 litru atmosfērisko četrcilindru dzinēju, kas sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu un 230 ņūtonmetru griezes momentu novada uz aizmugurējiem riteņiem.

Šī "BMW M3" augsto vērtību nosaka ne tikai tā līdzšinējā īpašnieka kulta statuss auto entuziastu vidū, bet arī šī leģendārā auto modeļa retums – pavisam tika izgatavoti aptuveni 5300 pirmās paaudzes "BMW M3" eksemplāri. Turklāt Pola Vokera automobilis ir viens no pēdējiem šī modeļa saražotajiem eksemplāriem.

Atgādinām, ka filmu sērijas "Ātrs un bez žēlastības" galvenais aktieris Pols Vokers mira 40 gadu vecumā Kalifornijā, viņa drauga vadītajai "Porsche Carrera GT" ciešot smagā avārijā. Bojā gāja gan automašīnas īpašnieks, gan aktieris. Avārija notika 2013. gada 30. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!