Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 24. janvārī, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Valsts policijas (VP) rīkotajā transportlīdzekļu pārbaudē Daugmalē tika apturēts satiksmes drošībai bīstams baļķu vedējs. Tam tika konstatēti 23 dažādi defekti, kas tehniskajā apskatē saņem "nesekmīgo" atzīmi "2" vai "3". Rezultātā spēkratam tika anulēta tehniskā apskate un noņemtas reģistrācijas numurzīmes.

Visbūtiskākais defekts šim baļķu vedējam bija nestrādājošas bremzes diviem piekabes riteņiem, par ko tas saņēma vērtējumu "3". Tāpat piekabei nedega neviens bremzēšanas signāls, tādējādi aiz tā braucošie satiksmes dalībnieki laicīgi nevar iegūt informāciju, ka kravas auto uzsācis bremzēšanu.

Pavisam šim baļķu vedējam tika konstatēti 23 defekti, no kuriem katrs bija tāds, ar kuru tas ikgadēja tehnisko apskati neizietu (sk. protokola foto galerijā).

Pēc numurzīmju noņemšanas ieradās cits kravas auto, kurā tika pārkrāmēti baļķi.

Šādos VP un CSDD kopīgi rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurzīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!