Foto: Publicitātes foto

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kopā ar Valsts policiju (VP), veicot kārtējo vieglo auto tehniskā stāvokļa kontroli Rīgā, Krasta ielā, konstatēja būtiskas un nepieņemamas neatbilstības auto tehniskajā stāvoklī.

Pāris stundās no 63 pārbaudītajiem auto deviņiem transportlīdzekļiem tika konstatēts neatbilstošs riepu protektora dziļums, kas bija robežās no diviem līdz trim milimetriem (minimālais atļautais protektora dziļums ziemas riepai – 4 milimetri). Ņemot vērā bīstamos ceļa apstākļus ziemā, kā arī to, ka gaisa temperatūra diennakts laikā var būt no –10 līdz +5 grādiem un pat vairāk, šādi auto ir tiešs drauds katram no mums, pārējiem autovadītājiem, kā arī gājējiem.

Par nožēlu, pat autoskolas instruktors apmācīja topošo autovadītāju ar auto, kuram riepas bija ar neatbisltošu protektora dziļumu, tādā veidā radot apdraudējumu gan topošajam autovadītājam, gan arī pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Savukārt kāda busiņa stāvoklis bija tik kritisks, ka tika pieņemts lēmums anulēt tā tehniskās apskates uzlīmi.

Par visiem minētajiem pārkāpumiem VP sastādīja administratīvo pārkāpumu protokolus.

Konstatēto būtisko pārkāpumu skaits liecina, ka šādas pārbaudes ir nepieciešamas un tās tiks organizētas arī turpmāk.

CSDD atgādina, ka no 1. decembra ir spēkā MK noteikumi, kas paredz, ka vieglo auto ar pilnu masu līdz 3500 kg katra ass ir jāaprīko ar vienādām riepām. Ja līdz šim policija, kontrolējot jauno prasību izpildi, šoferiem izteica tikai brīdinājumus, tad turpmāk policija būs bargāka un sodīs tos, kuri neievēros jaunās prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!