Foto: Aizsardzības ministrija

Trešdien, 14. decembrī, Nacionālo bruņoto spēku Autotransporta nodrošinājuma centrā notika piecu Valsts policijas ziedoto automašīnu nodošana sūtīšanai uz Doņeckas apgabalu Ukrainā pašvaldības policijas un bruņoto spēku vajadzībām.

"Pateicoties Valsts policijas, organizācijas "Uzņēmēji mieram" un "Twitter konvoja" sekmīgajai sadarbībai, jau nākamnedēļ Limanas policija un Ukrainas bruņoto spēku vienības Bahmutā saņems transportlīdzekļus, par kuru nepieciešamību pārliecinājos, apmeklējot Ukrainu. Šis vērtīgais dāvinājums palīdzēs policistiem rūpēties par drošību Limanā un karavīriem cīnīties par Bahmutas atbrīvošanu," uzsver Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš.

"Apmeklējot kolēģus Ukrainā, devu solījumu, ka Valsts policija turpinās atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos. Vērtējot un pārskatot mūsu rīcībā esošos resursus, saskatījām iespēju šobrīd ziedot vēl piecus transportlīdzekļus Ukrainas aizstāvjiem un esam gandarīti, ka veiksmīgas iestāžu un organizāciju sadarbības rezultātā jau pavisam drīz tās sasniegs galamērķi. Ceram, ka tās būs kaut neliels atbalsts drosmīgajai Ukrainas tautai. Slava Ukrainai!" apliecina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Valsts policijas četru "VW Caravelle" un viena "VW LT 35 MR" ziedoto automašīnu sagatavošanu nosūtīšanai veica organizācija "Uzņēmēji mieram", un tās nogādās Ukrainā iniciatīvas "Twitter konvoja" dalībnieki. Ar šīm automašīnām Ukrainā tiks nogādāti arī pārtikas ražotāja "Dobeles dzirnavnieks" ziedotie pārtikas produkti, kā arī organizācijas "Uzņēmēji mieram" palīdzību sarūpētie elektrības ģeneratori.

Jau ziņots, ka šonedēļ ceļā uz Bahmutas apgabalu dosies arī ārstniecības iestādes "Veselības centrs 4" sarūpētā neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīna ar attiecīgu aprīkojumu, dažādām medicīnas precēm, pārsienamajiem materiāliem, silto apģērbu un pārtiku ar ilgu derīguma termiņu.

Šomēnes Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" un uzņēmumu "Gaujas koks" Ukrainas atbalstam ir ziedojusi arī kravas automašīnu, kas paredzēta gan Ukrainas bruņoto spēku, gan civilo iedzīvotāju vajadzībām. Ar šo kravas auto no Rīgas uz Slovjansku jau drīzumā tiks nogādāts elektrības ģenerators, lai nodrošinātu elektroapgādi un siltumu lielam skaitam iedzīvotāju šajā reģionā.

Jau vēstīts, ka kopš 24. februāra Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas uzbrukumu ir mērāms jau aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, savukārt Latvijas iedzīvotāji, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas apkopojušas ziedojumus ap 19 miljonu eiro apmērā.

Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes "Stinger", bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, helikopteri, degviela u.c. preces.

Ar Latvijas Aizsardzības ministrijas atbalstu Ukrainā regulāri tiek nogādāta daudzveidīga humānā palīdzība, kas tiek apkopota ar kustības "Uzņēmēji mieram" atbalstu.

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" arī īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Tāpat akcijā "Twitter konvojs" Ukrainas bruņoto spēku karavīriem ziedoti jau vairāk nekā 900 apvidus auto, lai uzvarētu kaujās pret Krievijas okupācijas spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!