Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 2. decembrī, Valsts policijas un CSDD kopīgi Daugavpilī veiktajā reidā, lai pārbaudītu transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, tika apturēti vairāki automobiļi, kuriem bija ne tikai nodilis protektors, bet pat vēl vasaras riepas.

Atgādinām, ka no 1. decembra visiem transportlīdzekļiem obligāti jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Turklāt protektora dziļumam jābūt vismaz četriem milimetriem. Daugavpils reidā tika apturēti arī tādi spēkrati, kuriem bija vēl vasaras riepas, bet protektors ja ne nepilnu milimetru dziļš (sk. attēlus), tad dažkārt pat nodilis pilnībā.

Par braukšanu laikposmā no 1. decembra līdz 1. martam ar transportlīdzekli, kas nav aprīkots ar ziemas riepām, vadītājam uzliek naudassodu 30 eiro apmērā.

Turklāt šādos VP un CSDD rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!