Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 30. septembrī, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Valsts policijas (VP) rīkotajā tehnisko pārbaužu reidā Latgalē tika apturēts kāds Krievijā reģistrēts kravas automobilis, kura puspiekabei konstrukcijā bija būtiski bojājumi un praktiski pilnībā nebija bremžu. Puspiekabei tika noņemtas numurzīmes un turpināt ceļu – liegts.

Tehniskās apskates inspektoriem pārbaudot apturētā kravas automobiļa puspiekabi, tika atklāts, ka no sešiem riteņiem tai bremzēja tikai trīs. Bet no trim riteņiem, kuri bremzēja, diviem bija saplaisājuši bremžu diski, bet vienam bija bremžu kluči nodiluši līdz metālam. Tāpat atklājās, ka puspiekabei bija pilnībā izrūsējusi nesošā konstrukcija.

Šādos VP un CSDD kopīgi rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurzīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!