Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Valsts policija (VP) sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) turpināja reidus uz autoceļiem, pārbaudot transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, īpaši riepu atbilstību ziemas sezonai. Aizvadītajās dienās reids notika Rīgā, Tukumā un Bauskā, kopumā pārbaudot 892 automašīnas.

Vairumā gadījumu autovadītāju spēkrati atbilda noteiktajām prasībām, tomēr sastapti arī autovadītāji, kuru auto riepu protektors bija mazāks par minimāli noteiktajiem četriem milimetriem. Rezultātā tika anulētas 12 tehniskās apskates uzlīmes, un divi autovadītāju auto atvadījās gan no tehniskās apskates, gan reģistrācijas numurzīmes (tehniskās apskates vērtējums "3").

Tāpat tika apturēti divi auto ar piekabēm, kur vienai nebija reģistrācijas numurzīmes, bet otra jau vairākus gadus tehnisko apskati nebija gājusi.

Ja riepu protektora dziļums ir mazāks par 1,6 mm, reidā tiek noņemtas numura zīmes, bet tehnisko apskati anulē, ja protektora dziļums ir no 1,6 līdz 4 mm.

Ja ir anulēta tehniskā apskate, mēneša laikā auto jāatrāda jebkurā tehniskās apskates stacijā ar novērstu defektu – nomainītām riepām. Jāveic atkārtota apskate, pārbaudot tikai atzīmēto defektu protokolā, t.i., riepu atbilstību braukšanai ziemas laikapstākļos.

Ja šādā reidā ir noņemtas numurzīmes, tālāka pārvietošanās atļauta tikai uz evakuatora. Kad novērsti defekti, ar evakuatoru auto jāved uz tehniskās apskates staciju un jāiet pilna tehniskā apskate. Jāmaksā arī nodoklis, ja par esošo gadu samaksa nav veikta.

Tāpat par izdarītajiem šiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem protokolu izraksta un sodu piešķir VP.

CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz autoceļiem būs arī turpmāk.

Atgādinām, ka periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!