Polijā, ceļa posmā no Varšavas uz Poznaņu, 200. kilometrā, ceļmalā jau vismaz četrus mēnešus mētājas "Chrysler Voyager" automobilis ar Latvijas valsts reģistrācijas numurzīmēm. Ar attiecīgo novērojumu savā emuārā dalījies tālbraucējs - šoferis Jānis.

Pirmo reizi viņš šo "Chrysler" ar Latvijas numurzīmēm šajā vietā ievēroja pagājušā gada 9. novembrī vienā no stāvvietām autošosejas malā. Tobrīd Jānis vēl nekādu īpašu nozīmi šim faktam nepiešķīra, tomēr vēlāk, jau citu reizi dodoties reisā pa šo pašu ceļu, intereses paskatījies un secinājis – minētais "Chrysler" joprojām tur stāv, no vietas nekustināts.

Kā norāda fotogrāfiju autors, automobilim logā nav tehniskās apskates apliecinošās uzlīmes. Pārbaudot numurzīmi CSDD publiskajos e-pakalpojumos, tehniskās apskates derīguma terimiņš šim "Chrysler" beidzies vēl pērnā gada 28. maijā. Tāpat tam nav derīgas OCTA polises, liecina numurzīmes pārbaude LTAB publiskajā datubāzē.

"Visdrīzāk [automobilis] saplīsis pēdējā braucienā uz Eiropu," secina Jānis. "Brīnos tikai par to, ka autobāņa uzturēšanas dienests tik ilgu laiku to neaizvāc prom uz kādu šrotu!"

Atgādinām, ka decembrī publicējām fotogrāfijas ar līdzīgu situāciju – Lejassaksijā pamestu "Mercedes-Benz E300" ar Latvijas numurzīmēm. Tam gan acīmredzami bija lūzusi balstiekārtas priekšējā atspere. Ņemot vērā automobiļa zemo tirgus vērtību, iespējams, braucēji nolēma to turpat pamest, jo tā transportēšana vai remonts Vācijā maksātu dārgāk nekā pats auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!