Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policija (VP) rīko transportlīdzekļu tehniskās kontroles reidus Kurzemē, uzsvaru liekot uz automobiļu pārbaudi tehniskajai gatavībai ziemai.

Liepājā tika pārbaudītas 994 automašīnas – vairumam autovadītāju spēkrati atbilda noteiktajām prasībām. Tomēr astoņiem auto tika anulēta tehniskās apskates uzlīme un viens spēkrats šķīrās no numurzīmes. Turklāt viena no apturētajām automašīnām pa Liepājas sniegotajiem ceļiem bija devusies ar vasaras riepām.

Ja riepu protektora dziļums ir mazāks par 1,6 mm, reidā tiek noņemtas numura zīmes (tehniskās apskates vērtējums "3), bet tehnisko apskati anulē, ja protektora dziļums ir no 1,6 līdz 4 mm (vērtējums "2").

Ja ir anulēta tehniskā apskate, mēneša laikā auto jāatrāda jebkurā tehniskās apskates stacijā ar novērstu defektu – nomainītām riepām. Jāveic atkārtota apskate, pārbaudot tikai atzīmēto defektu protokolā, t.i., riepu atbilstību braukšanai ziemas laikapstākļos.

Ja šādā reidā ir noņemtas numurzīmes, tālāka pārvietošanās atļauta tikai uz evakuatora. Kad novērsti defekti, ar evakuatoru auto jāved uz tehniskās apskates staciju un jāiet pilna tehniskā apskate. Jāmaksā arī nodoklis, ja par esošo gadu samaksa nav veikta.

Tāpat par izdarītajiem šiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem protokolu izraksta un sodu piešķir VP.

CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz autoceļiem būs arī turpmāk.

Atgādinām, ka periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!