Foto: Publicitātes foto

5. februārī "Volkswagen" (VW) centrs "Moller Auto Lidosta" un pilnsabiedrība "Rīgas Mikroautobusu Satiksme" (RMS) svinīgi prezentēja pirmo "VW Crafter" minibusu, kas ir speciāli pielāgots invalīdu vajadzībām. Kopumā 15 minibusi tiks nodoti RMS rīcībā, savukārt Rīgas ielās pirmie minibusi sāka kursēt jau 6. februārī.

"Esam ļoti gandarīti, ka šo transportlīdzekļu pārbūve un pielāgošana speciālām vajadzībām tika veikta tieši Latvijā," informē "Moller Auto Lidosta" komercautomobiļu tirdzniecības nodaļas vadītāja Daniela Stīpniece.

Jau no 6. februāra pirmie minibusi kursē 263. maršrutā: Mežciems – Šampēteris; un 271. maršrutā: P. Stradiņa slimnīca - Slimnīca "Linezers". Un pēc tam katrā RMS maršrutā kursēs šāds speciāli aprīkots minibuss.

"Šobrīd vērojam ļoti pozitīvu tendenci – par vides pieejamības un cilvēku neatkarības jautājumiem runā daudzviet. Patiess prieks, ka arī pasažieru pārvadātāji ar katru dienu kļūst aizvien pieejamāki un veicina cilvēku neatkarīgu pārvietošanos," stāsta Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" vides pieejamības eksperts Aigars Bolis.

"Katrs šis minibuss var pavērt jaunas iespējas cilvēkiem, kuri līdz šim nav varējuši iekļūt līdzīgos transportlīdzekļos. Sabiedriskajam transportam ir jābūt pieejamam un cilvēkam jāvar pašam visu izdarīt, nelūdzot citu cilvēku palīdzību," norāda Bolis.

Jaunajos pasažieru autobusos būs 15 sēdvietas, sešas stāvvietas un speciāli aprīkota vieta invalīdu ratiņiem. Šādi mikroautobusi vēl vairāk ļaus cilvēkiem ar kustību traucējumiem justies kā pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem.

Patlaban "Moller Auto Lidosta" sadarbībā ar RMS un "Apeironu" izstrādā tehnisko projektu arī nākamo minibusu pasūtījumam, kas sevī ietvers funkcionālāku un specifiski invalīdu vajadzībām atbilstošu autobusu aprīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!