Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Šajā un aizvadītājā nedēļā medijiem un potenciālajiem "Rolls-Royce" klientiem ir iespēja Rīgā izmēģināt šīs britu luksusa markas "alter-ego" modifikāciju "Black Badge" limuzīna "Ghost" izpildījumā. Portāla "Delfi" iespaidus pēc izbraukšanas ar šo unikālo auto lasiet sadaļā "Skats"!

"Black Badge" versijas "Rolls-Royce" ir tapis, jo leģendārās britu markas automobiļus izvēlas arvien vairāk arī jaunu cilvēku, kuru ikdiena paiet steigā, bet tajā pašā laikā viņi spējuši iekrāt pietiekamu kapitālu, lai sevi palutinātu ar komfortablu un greznu automobili.

Neskatoties uz to, ka arī līdz šim "Rolls-Royce" klientiem nodrošinājis praktiski jebkādu virsbūves krāsu toni, salona apdares materiālu kombinācijas u.tml., tomēr "Black Badge" modifikācija atšķiras arī vissīkākajās detaļās.

Kā jau liecina versijas nosaukums "Black Badge" (melnā emblēma jeb melnā marka – tulk.), jebkuram šīs modifikācijas spēkratam – vai tas ir "Ghost" limuzīns, vai "Wraith" kupeja – melnā krāsā būs tā atpazīšanas zīmes. Galvenokārt tas attiecas uz leģendāro Ekstāzes garu jeb statueti motora pārsega priekšdaļā – "Black Badge" gadījumā tā būs melnā krāsā.

Melnā krāsā būs arī "Rolls-Royce" emblēma, kurā ir divi savstarpēji daļēji pārklāti "R" burti. Standarta modeļiem šajā emblēmā viens no burtiem ir sarkans un otrs sudraba toņa. "Black Badge" versijas "Rolls-Royce" automobiļiem citkārt sarkanais "R" būs melns. "Rolls-Royce" uzsver, ka tā nebūs pirmā reize, kad sarkanais tiek aizstāts ar melno, pirmo reizi tas tika darīts 1933. gadā, kad Roiss uzskatīja, ka klienta izvēlētajam virsbūves tonim sarkanais "R" burts būs pārāk kontrastējošs. Arī turpmākajos gados atsevišķos gadījumos ir piekopta šāda prakse.

Vēl visiem "Black Badge" versijas "Rolls-Royce" ir oriģināla dizaina un speciāla izpildījuma 22 collu riteņu diski. Ražotājs apgalvo, ka tos izstrādājis četrus gadus un to konstrukcijā plaši pielietota oglekļa šķiedra, kas ir ļoti izturīgs un reizē arī viegls materiāls.

Savukārt tehniskā ziņā "Rolls-Royce Ghost Black Badge" no standarta modeļa atšķiras ar palielinātu jaudu – 6,6 litru V12 dzinējs šajā versijā attīsta 603 zirgspēku jaudu, kas ir par 40 ZS vairāk nekā standartā. Savukārt motora griezes moments palielināts par 60 ņūtonmetriem – līdz kopumā 840 Nm.

Portāla "Delfi" iespaidus pēc izbraukšanas ar "Rolls-Royce Ghost Black Badge" limuzīnu lasiet sadaļas "Skats" rakstā "Melnā ekstāze"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!