Foto: DELFI
Ceturtdien, 24. maijā, Rīgas Motormuzejā tika atklāta izstāde "Daudzveidīgais RAF", kur apmeklētājiem ir iespēja iepazīt RAF spēkratu kolekciju.

Rīgas Motormuzeja jaunajā izstādē "Daudzveidīgais RAF" interesentiem būs iespēja ieskatīties leģendas neredzamajā pusē. Pirmo reizi tiks eksponēti mazpazīstami RAF speciālie spēkrati, kas izgatavoti Rīgā, Duntes ielas darbnīcās. Izstāde tematiski turpinās Motormuzeja patstāvīgajā ekspozīcijā apskatāmo RAF spēkratu kolekciju.

Kopumā izstādē būs skatāmi seši interesanti RAF būvēti spēkrati, kā, piemēram, 1994. gadā ražots speciāla furgona - autoveikala eksperimentālais paraugs, rūpnīcā 70. gados izgatavotā RAF piekabe vasarnīca, kā arī pēdējais RAF izstrādātais mikroautobusu modelis RAF "Stils". Kā viens no izstādes galvenajiem eksponātiem jāizceļ 1991. gadā RAF eksperimentālajā cehā izgatavotais mikroautobuss ar angļu dizaina akcentu "RAF 1", zināms arī kā RAF "Roksana".

Izstādi atklāja Rīgas Motormuzeja vadītājs un izstādes kurators Andrejs Beļinskis. Atklāšanā piedalījās RAF inženieri un rūpnīcas veterāni.

Rīgas autobusu fabrika (RAF) ir leģenda: gandrīz 50 gadus – no 1949. gada līdz 1998. gadam – rūpnīca ražoja mikroautobusus. RAF auto inženieri, veidojot dažādu busiņu virsbūves, kļuva par tā laika spēkratu dizaina celmlaužiem visā plašajā Padomju Savienībā. Gandrīz tikpat lielā skaitā kā pasažieru auto, RAF ražoja arī speciālos transportlīdzekļus ar pielāgotiem virsbūvju risinājumiem, piemēram, operatīvo dienestu transportlīdzekļi, maršruta taksometri, autovilcieni, elektromobiļi, kemperi, komerctransports: pikapi, furgoni, autoveikali un pat patologu - anatomu automobiļi.

Izstāde Rīgas Motormuzejā būs skatāma līdz 16. septembrim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!