Foto: DELFI
Ceturtdien, 23. janvārī, Rīgas Motormuzejā norisinājās ekspozīcijas seno spēkratu foto kataloga prezentācijas pasākums un tikšanās ar darba grupu.

Foto kataloga prezentācijā piedalījās CSDD valdes loceklis Aivars Aksenoks, Rīgas Motormuzeja vadītājs Andrejs Beļinskis, teksta autors un projekta vadītājs Linards Zandovskis, mākslinieciskā redaktore Inta Bērente-Strenga, mākslinieks Rihards Delvers, literārā redaktore Ilze Āķe-Vīksne, kā arī citi darba grupas dalībnieki.

Pirmo reizi muzeja 30 gadu pastāvēšanas laikā ir tapis visaptverošs Rīgas Motormuzeja seno spēkratu ekspozīcijas foto katalogs, kurā iekļauti visi muzejā apskatāmie eksponāti.

Ilustrētais izdevums sniedz pilnīgu ieskatu Rīgas Motormuzeja šā brīža ekspozīcijā un muzeja vēsturē. Kā vēsta izdevuma nosaukums, grāmatas centrā ir senā spēkrata fotoattēls. Tā ilustrēta ar mākslinieka Ilmāra Znotiņa fotogrāfijām, kas papildinātas ar īsiem stāstiem par muzejā izvietotajiem spēkratiem, tā laika ievērojamām personām, kā arī auto pasaules nozīmīgākajiem vēstures pagrieziena punktiem. 176 lappusēs iekļauti un aprakstīti praktiski visi muzeja ekspozīcijā redzamie eksponāti.

Rīgas Motormuzeja seno spēkratu ekspozīcijas foto katalogs ir jau nopērkams muzeja suvenīru veikalā par 25,58 eiro, un tas ir lasāms latviešu, angļu un krievu valodā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!