Foto: Publicitātes foto

CSDD un Valsts policijas rīkotās tehniskā kontrole uz Latvijas autoceļiem turpinās – šajā reizē Daugmalē un Baldonē pārbaudītas 276 automašīnas, to tehniskā atbilstība braukšanai ziemā, īpašu uzsvaru liekot uz transportlīdzekļu riepu stāvokli.

Vairumā gadījumu autovadītāju spēkrati atbilda noteiktajām prasībām, tomēr tika sastapti arī tādi autovadītāji, kuru auto riepas bija tik sliktā stāvoklī, ka apdraudēja citus ceļu satiksmes dalībniekus.

No tehniskās apskates uzlīmes šoreiz šķīrās 11 automašīnas, savukārt piecas automašīnas atvadījās arī no numura zīmēm, kuru riepu tehniskais stāvoklis bija kritisks.

CSDD atgādina, ka no 1. decembra automobiļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas sezonai atbilstošām riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri.

Ja šādā reidā speciālisti transportlīdzeklim anulē tehniskās apskates uzlīmi, mēneša laikā auto jāuzrāda jebkurā tehniskās apskates stacijā ar novērstu defektu. Jāveic atkārtota apskate, pārbaudot tikai atzīmēto defektu protokolā.

Savukārt, ja šādā reidā ir noņemtas numurzīmes, tālāka pārvietoša
nās atļauta tikai uz evakuatora. Kad novērsti defekti, ar evakuatoru auto jāved uz tehniskās apskates staciju un jāiet pilna tehniskā apskate. Jāmaksā arī nodoklis, ja par esošo gadu samaksa nav veikta.

Tāpat par izdarītajiem šiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem protokolu izraksta un sodu piešķir VP.

CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz autoceļiem būs arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!