Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajās trijās dienās Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Valsts policiju Ropažos, Ogrē un Jūrmalā turpināja pārbaudīt spēkratu atbilstību un gatavību ziemai. Pavisam tika pārbaudīti 820 transportlīdzekļi, no kuriem 45 tika anulēta tehniskā apskate.

Ja 44 spēkratiem tika vienkārši anulēta tehniskā apskate (vērtējums "2"), tad vienam mikroautobusam tika atņemtas pat numurzīmes (vērtējums "3"), jo tā riepu protektora dziļums bija tikai 0,21 un 1,41 milimetri obligāto vismaz četru milimetru vietā.

Tāpat no "kliedzošākajiem" gadījumiem bija vairāki auto ar joprojām vasaras riepām, taksometrs, kā riepu protekotra dziļums bija 1,72 mm, kā arī vēl daži auto ar nepilnu divu milimetru riepu protektoru.

Vien pāris plaukstu lielais laukums starp riepu un ceļu ir tas, kas nodrošina auto saķeri ar braukšanas virsmu. Tādēļ atbilstošas riepas ir svarīgas, jo īpaši ziemā. CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz ceļiem būs arī turpmāk.

Atgādinām, ka periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!