Foto: Twitter.com/GJankovskis
Otrdien no rīta uz Tallinas šosejas (A1), pie pagrieziena uz Bīriņiem, notikusi avārija. Sociālajos tīklos ievietotie fotoattēli liecina, ka uz ceļa saslīdējis auto vilcējs ar vieglo automašīnu kravu. Tomēr vērīgākie autoentuziasti pamanījuši, ka kravā ir kāds īpaši interesants spēkrats – "Bentley Azure".

Latvijā šobrīd nav reģistrēta neviena pirmās paaudzes "Bentley Azure" automobiļa, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Pirmās paaudzes "Azure" kabrioletu "Bentley" ražoja periodā no 1995. līdz 2003. gadam. Pavisam tika izgatavoti tikai 1403 šādi kabrioleti, no kuriem katrs maksāja vairāk nekā 300 tūkstošus eiro.

Šobrīd lietots pirmās paaudzes "Bentley Azure" maksā no 69 līdz 129 tūkstošiem eiro, liecina Eiropas lielākā transportlīdzekļu sludinājumu portāla Mobile.de datubāze.

"Bentley Azure" tika komplektēts ar 6,75 litru V8 turbopūtes dzinēju, kas attīsta 385 zirgspēku jaudu. Tas ļauj 2,6 tonnas smagajam kabrioletam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 6,5 sekundēs un maksimāli sasniegt 241 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!