Foto: Publicitātes foto

76 gadus vecais vācietis Ginters Holtorfs noslēdzis savu pasaules apceļošanu, kas ilgusi 26 gadus. Šajā laikā viņš ar 1988. gada izlaiduma "Mercedes-Benz 300 GD" apvidus automobili nobraucis aptuveni 900 tūkstoš kilometru, šķērsojot 215 valstis.

Holtorfs savu ceļojumu uzsāka 1989. gadā kopā ar savu sievu Kristīnu. Pēc viņa vārdiem, naudu ceļojumam viņš iekrājis, savulaik strādājot par pārvaldnieku aviokompānijā "Lufthansa".

Tāpat Ginters var palepoties, ka sastādījis un izdevis pirmo Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas detalizēto karti, kas izdota 150 tūkstoš vienību tirāžā.

Sākotnēji abi ar sievu apceļojuši visu Āfriku, bet pēc tam pārveduši automobili uz Dienvidameriku. Šajā kontinentā vācietis pārcietis piecas saslimšanas ar malāriju, kā arī bijis spiests mainīt apvidus automobiļa aizmugurējo tiltu Andu kalnos piecus kilometrus virs jūras līmeņa.

Pasaules apceļotājs norāda, ka "Mercedes-Benz" apvidus automobilis, kuru pats nosaucis par Otto, neskatoties uz to, ka pastāvīgi ir pārkrauts par 500 kilogramiem, nekad nav pievīlis un lūzis ļoti reti. Brauciena laikā automobiļa bagāžas nodalījumā vienmēr līdzi ir ap 400 dažādu rezerves detaļu un instrumenti.

Pēc Dienvidamerikas vācietis devies uz Meksiku, ASV, Kanādu un Aļasku, bet pēc tam uz Austrāliju. Pēc tam viņa ceļš vedis caur Tuvajiem Austrumiem un Kazahstānu, kur automobiļa odometra rādījums pārsniedzis pusmiljona kilometru atzīmi.

Diemžēl 2010. gadā nomira pasaules apceļotāja sieva Kristīna, kurai vēzis tika konstatēts vēl 2003. gadā. Pirms savas nāves sieva pierunājusi vīru turpināt ceļošanu viņas piemiņai. Tālāk jau ar oficiālu "Mercedes-Benz" markas atbalstu Holtorfs devies braucienā uz Ķīnu, Kambodžu un Vjetnamu, kā arī virkni citu valstu.

Pasaules apceļošana noslēdzās 11. oktobrī pēc Brandenburgas vārtu šķērsošanas Berlīnē, kur Holtorfs nodeva savas apvidus automobiļa atslēgas "Daimler" koncerna vadītājam Dīteram Cetšem. "Otto" nonāks "Mercedes-Benz" muzeja ekspozīcijā Štutgartē kā pasauli visvairāk redzējušais automobilis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!