Foto: Publicitātes foto

Eiropā lielākajā lietoto automobiļu sludinājumu portālā "Mobile.de" pārdošanā izlikts 1992. gada ražojuma "VAZ 2105", kas atrodas Vācijā un tur eksportēts ar "Lada Nova Junior" nosaukumu. Interesants šis konkrētais automobilis ir ar to, ka tam ir tikai 32 kilometru nobraukums, un īpašnieks par šo spēkratu vēlas saņemt 7300 eiro.

Praktiski nelietotais "VAZ 2015" pašlaik atrodas Vācijas rietumu pilsētā Zostā. Sludinājumā norādīts, ka automobilis tika iegādāts jauns Vācijā 1992. gadā un kopš tā laika nav ekspluatēts. Turklāt to apliecina fakts, ka automobilis tā arī nekad nav ticis reģistrēts un attiecīgi tam arī nav numurzīmju.

Tomēr automobilis no stāvēšanas labāks nav palicis, tam esot nomainīts sajūgs, bremzes, aizdedze un degvielas sūknis. Tāpat ir nomainīti visi filtri un tehniskie šķidrumi, bet grīda no apakšas pārklāta ar vasku. Komplektā ir oriģinālās riepas (ar uzrakstu "Made in USSR") un diski, kā arī priekšējo lukturu tīrītāji.

"VAZ 2105" tika ražots no 1979. līdz 2012. gadam. Pavisam tika saražoti vairāk nekā pieci miljoni "piekto žiguļu". Uz ārvalstīm šis modelis atkarībā no reģiona un laika perioda tika eksportēts kā "Lada 1300", "Lada Saloon", "Lada Nova" un "Lada Riva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!