Lejassaksijā jau aptuveni mēnesi ceļmalā pamests mētājas "Mercedes-Benz E300" ar Latvijas valsts reģistrācijas numurzīmēm, novērojis sociālā tīmekļa "Facebook" lietotājs "El Dar", ar kura attiecīgo ziņojumu un fotoattēliem dalījušies jau divarpus tūkstoši cilvēku.

Tāpat fotogrāfiju autors norāda, ka pamestajam automobilim nav tehniskās apskates uzlīmes logā. Pārbaudot šī "Mercedes-Benz E300" reģistrācijas numurzīmi publiskajā CSDD e-pakalpojumu datubāzē, redzams, ka patiešām šim auto tehniskā apskate tā arī nekad nav veikta.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, automobilis Latvijā reģistrēts šāgada jūnijā, bet uz tehnisko apskati tā arī pēc tam nav devies. Savukārt OCTA polise tam iegādāta uz gadu un ir derīga vēl līdz 2016. gada 12. jūnijam.

Visticamāk, braucējiem no Latvijas šis spēkrats pa ceļam salūzis. Spriežot pēc attēliem, iespējams, priekšējam labajam ritenim izrūsējusi balstiekārtas atsperes atbalsta glāze, kā rezultātā atspere izlidojusi, bet automobiļa purngals "nosēdies". Šī ir tipiska attiecīgās paaudzes "Mercedes-Benz" E-klases automobiļu kaite.

Ņemot vērā, ka šīs paaudzes "Mercedes-Benz E300" universālis ar dīzeļdzinēju maksā no aptuveni 800 eiro un ka tā transportācija ar treileri vai remontēšana Vācijā gan jau maksātu dārgāk nekā tā vērtība, tad tika nolemts to vienkārši turpat pamest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!