Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijā izmantotie fotoradari ir apdrošināti, paredzot jebkāda veida bojājumu rašanos, tostarp ļaunprātīgu bojāšanu. Katras iekārtas atjaunošanas vērtība ir noteikta 53 tūkstoš eiro apmērā, un tās apdrošinātas uz vienu gadu.

"Saskaņā ar noslēgto līgumu starp CSDD un apdrošināšanas sabiedrību "If" pakāpeniski līdz ar pārējo stacionāro fotoradaru darbības sākšanu tie tiks arī apdrošināti, lai fotoradarus aizsargātu pret jebkādu neparedzētu bojājumu rašanos," informē "If" īpašuma produkta vadītājs Endijs Melecis.

"Iepriekšējā fotoradaru darbības pieredze Latvijā liecina, ka visbiežāk tie cieta no vandalisma. Šī brīža noskaņojums sabiedrībā ir krietni racionālāks, un fotoradari tiek uztverti kā viens no satiksmes drošības uzlabošanas veidiem. Turklāt par to aizsardzību gādā vairākas tajos iebūvētas drošības iekārtas," norāda Melecis.

CSDD rīkotajā konkursā par Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums "Reck", un pirmās divas mērierīces uz Latvijas ceļiem jau sākušas darboties. Apdrošinātie fotoradari atrodas uz ceļa Rīga - Jelgava pie pagrieziena uz Brankām un uz jaunā Rīgas - Kokneses ceļa pie satiksmes mezgla ar ceļu Inciems – Sigulda - Ķegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!