Foto: Delfi kolāža

Soctīklos aculiecinieki publicējuši fotogrāfijas, kurās redzams, ka vairākās vietās Latvijā stacionārie fotoradari atkal tiek griezti uz otru pusi. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) portālam "Delfi" apstiprināja, ka pašlaik saskaņā ar Valsts policijas (VP) norādījumiem noris fotoradaru virziena maiņa.

"Atļautais braukšanas ātrums ir jāievēro gan pirms, gan pēc radara. Savukārt konkrēto radaru vērsumu nosaka VP," portālam "Delfi" norādīja CSDD sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

"Diemžēl transportlīdzekļu vadītāji lielākoties ievēro ātrumu tikai tajā brīdī, kad viņi brauc virzienā, kurā ir vērsts fotoradars. Taču vadītāju uzdevums nav domāt par to, kurā virzienā radars ir vērsts, bet gan ievērot atļauto braukšanas ātrumu visu ceļa posmu. Lai disciplinētu autovadītājus, VP ir veikusi dažu fotoradaru virzienu maiņu," komentē VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe. "Atgādinām, ka radari tiek uzstādīti posmos, kur ir iespējami drošības riski."

Šī ir jau otrā reize stacionāro fotoradaru pastāvēšanas vēsturē, kad uzreiz vairākiem tiek veikta virziena maiņa. Iepriekšējo un pirmo reizi tas tika darīts pagājušā gada maijā.

Aculiecinieku fotogrāfijās redzams, ka fotoradaru virziena maiņa notikusi uz Kalnciema ielas tilta, Dienvidu tilta, Jūrmalas šosejas u.c. vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!