Sestdienas pēcpusdienā, 9.janvārī, Božu ūdenskrātuves (t.s. Vosa ezera) ledū ielūza divi "BMW" markas automobiļi – "X6" apvidnieks un 7.sērijas sedans. Jāatzīmē, ka šī aizsalusī ūdenskrātuve ziemas aukstākajos periodos ir populāra automobilistu izklaides vieta, pa to braucot sportiskā stilā.

Latvijas lielākā "BMW" īpašnieku vortāla BMWPower.lv forumā reģistrētā apmeklētāja "Karamele" publicējusi attēlus ar šiem abiem ledū ielūzušajiem "BMW".

Kā minētajā forumā norāda aculiecinieki, tad "BMW X6" vadītājs pēc ielūšanas ledū bijis samērā mierīgs un pārliecināts, ka spēkratu no tā izvilks. Savukārt 7.sērijas sedana pasažieri – krieviski runājoši jaunieši – krituši panikā un visupirms gribējuši noņemt automobilim numurzīmes.

Tā kā uz aizsalušās ūdenskrātuves bija arī citi automobiļi, tad ielūzušos spēkratus mēģināja izvilkt pašu spēkiem, tomēr pēc vairākām pārrautām virvēm tas neizdevās.

"BMW" 7.sērijas pasažieri rīkojās radoši un zem grimstošā limuzīna bāza kokus un zarus, turklāt vienu priedi pat izvilka cauri automobiļa salonam. Taču vēlamo rezultātu tas nedeva, un, pēc aculiecinieku teiktā, vakarā sedans bija nogrimis praktiski līdz jumtam.

Abus ledū ielūzušos "BMW" vakarā izvilka ar apvidus automobiļa vinču no krasta.

Božu ūdenskrātuve atrodas Rīgas rajonā, Babītes administratīvajā teritorijā, netālu no Rīgas-Liepājas šosejas pie Dzilnām. Ūdenskrātuves vidējais dziļums ir 1,5 metri, bet maksimālais dziļums – pieci metri.

Piedāvājam noskatīties video ar izklaidēm uz aizsalušās Božu ūdenskrātuves pērnajā ziemā. Tostarp tajā fiksēta arī kāda avārija. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Ja arī jums ir kādi interesanti novērojumi vai attēli saistībā ar ceļu satiksmi, sūtiet tos uz "DELFI Auto" redakcijas e-pasta adresi autozinas@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!