Foto: DELFI

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotā tehniskās apskates nakts pulcēja daudz interesentu – automobiļu rinda uz bezmaksas diagnostiku no Antenas ielas stiepās vairāku simtu metru garumā pat uz Mūkusalas ielas, novēroja portāls "Delfi".

Tāpat uz pasākumu bija ieradušās ģimenes ar bērniem, lai izmēģinātu Drošas Braukšanas Skolas atrakcijas un vērotu motobraukšanas kaskadiera, Austrumeiropas "Streetbike Freestyle" čempiona Jāņa Rozīša priekšnesumus.

Vēl šajā pasākumā tika reģistrēts 250 tūkstošais CSDD e-pakalpojumu lietotājs.

Tehniskās apskates nakts Latvijā tika rīkota pirmo reizi.

Šodien CSDD informē, ka tehniskās apskates naktī tika pārbaudītas 648 automašīnas. Lielākā daļa transportlīdzekļu vadītāju izmantoja iespēju veikt sava auto bezmaksas diagnostiku, bet trešdaļa – tehnisko apskati. Pēc aptuvenām CSDD aplēsēm, pagājušajā naktī tehniskās apskates staciju apmeklēja pāris tūkstoši interesentu.

"Darbs ritēja savstarpējas sapratnes gaisotnē," stāsta SIA "Auteko & TŰV Latvija" valdes loceklis Aivars Amoliņš. "Klienti bija ieinteresēti uzzināt, kāds ir reālais viņu automašīnas tehniskais stāvoklis, ko laipni skaidroja tehniskās apskates darbinieki. Pamatā uz auto pārbaudi tika vestas automašīnas, kuras bija vecākas par septiņiem gadiem. Tas ir apsveicami, ka tieši šo auto īpašniekiem rūp spēkratu tehniskais stāvoklis un līdz ar to arī drošība uz ceļiem."

"Ņemot vērā sabiedrības interesi un kopīgo mērķi "Mēs par drošu auto!", iespējams, šāds pasākums tiks rīkots arī turpmāk," rezumē Amoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!