Foto: LETA

Otrdien, 21. maijā, Rīgā piestāj un visu vakaru ir aplūkojami dzīvesstila rallija "Gumball 3000" dalībnieku superauto. Pie norobežotā dalībnieku laukuma Elizabetes ielā cilvēki pulcējās un ieņēma labākās vietas jau pa dienu, novēroja portāls "Delfi".

"Gumball 3000" dalībnieki Elizabetes ielas posmā no K. Barona līdz Brīvības ielai pakāpeniski ieradās, sākot no aptuveni plkst. 18. Apmēram 100 dažādi ekskluzīvu marku automobiļi Rīgā būs apskatāmi līdz pat plkst. 23. Pēc tam rallija dalībniekiem plānots burziņš klubā "Coyote Fly", kur uzstāsies viens no "Gumball 3000" dalībniekiem – amerikāņu reperis "Xzibit". Vēl no slavenībām šāgada pasākumā ir arī populārais aktieris Deivids Haselhofs.

Interesanti, ka ap plkst. 16 uz Ainažu šosejas pie Skultes slidena ceļa dēļ avarēja viens no "Gumball 3000" dalībniekiem ar "Ferrari" ar Zviedrijas reģistrācijas numurzīmēm. Šajā negadījumā cietušo nav.

"Gumball 3000" kopš pirmā rallija 1999. gadā kļuvis par centrālo notikumu superautomobiļu entuziastiem no visas pasaules. "Gumball 3000", kas ir nosaukts par godu 1976. gada kulta filmai ar galveno varoni Maiklu Saracinu (Michael Sarrazin).

Rallijs ilgs līdz 25. maijam, noslēdzoties Monako, kur tajā laikā notiks 2013. gada F-1 autosacīkšu "Grand Prix de Monaco".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!