Foto: DELFI

Sestdien, 12. janvārī, tika prezentēts kompānijas "Land Rover" jaunās paaudzes "Range Rover" luksusa apvidus automobilis. Tā cena ir no 98 857 eiro. Vēl pirms prezentācijas Latvijā to pasūtinājuši jau 27 klienti, žurnālistiem atklāja markas izplatītājs "Inchcape BM Auto".

Jaunais "Range Rover", kas savas cenas dēļ pieejams vien retajam, tika prezentēts vietā, kurā arī tiek vien retais – Rīgas lidostas privātlidmašīnu terminālā "Capital Handling Business Aviation Terminal".

Lai arī jaunais "Range Rover" ir gabarītos lielāks par savu priekšteci, tajā pašā laikā tas ir par vairāk nekā 400 kilogramiem vieglāks. Tas tāpēc, ka jaunā modeļa konstrukcijā izmantota alumīnija nesošā virsbūve.

Tāpat jaunais apvidus automobilis ir ar augstāku luksusa līmeni nekā iepriekšējais. Tas ļaus "Range Rover" piesaistīt to klientu daļu, kas līdz šim izvēlējušies, piemēram, luksusa sedanus.

Bāzes versijā "Range Rover" tiek komplektēts ar 258 ZS jaudīgu V6 dīzeļdzinēju. Vēl pieejams arī 4,4-litru V8 dīzeļa agregāts ar 339 ZS, kā arī pieclitru V8 benzīna kompresormotors ar 510 ZS. Augstākajā komplektāciju līmenī "Autobiograpy" visjaudīgākais "Range Rover" maksā 138 300 eiro. Tieši šī modifikācija vēl pirms prezentācijas bija vispieprasītākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!