Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons (attēlā) otrdien prezentēja astoņu miljardu eiro vērtu programmu, lai atdzīvinātu Covid-19 pandēmijas novājināto Francijas autoražošanas nozari, padarot to par līderi elektrisko automobiļu ražošanas segmentā.

Makrons norādīja, ka šajā programmā tiks ietvertas subsīdijas viena miljarda eiro apmērā, lai mudinātu iedzīvotājus iegādāties elektriskos un hibrīdautomobiļus.

Tāpat prezidents pavēstīja, ka Francija noteikusi mērķi videi saudzīgu automobiļu ražošanai līdz 2025. gadam sasniegt vienu miljonu vienību gadā.

Jaunu automobiļu tirdzniecība Francija šā gada pirmajos mēnešos nokritusies par aptuveni 80%, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi.

Vienlaikus Makrons paziņoja, ka Francijas autobūves uzņēmums "Renault" piekritis pievienoties Francijas un Vācijas projektam, lai ražotu elektrisko automobiļu akumulatorus.

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs jau iepriekš uzsvēra, ka "Renault" būs jāpievienojas šim projektam, kurā jau piedalās konkurents PSA, lai saņemtu valsts palīdzību piecu miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!